Rok 2021 táborový deník VELKÁ ZEMĚ

Pátek 23.07.2021

Nejsmutnější den tábora Vám zhodnotí šerifové a pomocníci. Dnes nás čekalo spousta práce. Dopoledne proběhla poslední celotáborová hra, která nesla název „Zlatá horečka“. V této hře všechny mixy rýžovaly zlato. Podařilo se vytěžit opravdu velké množství zlata, ale bohužel, než jsme došli do tábora, zlato se někde ztratilo. Možná budete bohatí právě Vy 😊. Po obídku jsme si odpočinuli před posledním oddílovým programem. Všechny oddíly věnovaly čas sami sobě a strávili příjemné chvíle. Nejstarší kluci pomáhali nosit těžké krabice a potřeby, celý tábor se začal uklízet, no a nejhorší na tomto dni je to, že čas utíká neskutečným tempem. Na slavnostním nástupu jsme vyhlásili výsledky celotáborové hry, kterou vyhrál mix „Kaktusáci“. Cenu za nejlepší úklid po celou dobu tábora získal 9. oddíl. Dále jsme vyhlásili nejlepší tábornici a táborníka roku 2021. Těmi se stala Míša Melčáková a Tomáš Halamík. Zazpívali jsme si táborovou písničku a šli jsme na večeři. Teď nastává velmi důležitá část. Úklid tábora. Proč? Protože pokud nebude uklizen tábor, vše sbaleno a požehnáno našim úklidovým šerifem, tak se nebude konat diskotéka. To by byla smůla! Ale pevně věříme, že se tohle nestane a všichni si ji půjdeme pořádně užít, zapařit a nasmát se!

Každopádně tábor je u konce, my bychom rádi poděkovali za Vaši přízeň, věříme, že si to Vaše děti užily stejně tak, jako jsme si to užívali my. Pevně doufáme, že se příští rok opět potkáme zde, na našem oblíbeném místě.

Tak zase za rok,

Tým ČAUKYMŇAUKY

Čtvrtek 22.07.2021

Předposlední den nám zhodnotil 2. oddíl.

Po klasicky výborných kovbojských stolech na snídani jsme si uklidili, jelikož se blíží finální hodnocení úklidu. Dopolední program byl ve znamení oddílového programu. Břicha jsme naplnili smaženým květákem a šli odpočívat. Po konci odpoledního klidu na nás čekalo překvapení. Nejstarší oddíly chlapců a dívek si nás vyzvedly a připravily nám perfektní program. Moc se nám to líbilo, bavili jsme se a bylo to fajn. Dokonce nás vzali i na večeři. Po večeři následovalo další překvapení a to takové, že jsme byli účastníky perfektního koncertu Haryho a Davida. Říkají si „Pokaždé jinak band“. Jsou to naši kamarádi a hráli skvěle!

Po koncertě jsme šli spát. Byl to fajn den.

Středa 21.7.2021

Moc Vás zdravíme! Jsme 3. oddíl a chceme se s Vámi podělit o zážitky ze středečního dne.

Jako každé ráno jsme začali snídaní, která jako vždy byla parádní. Po vzorném úklidu naší chatky a také tábora jsme byli pozváni ke kovbojskému osmiboji. Tento souboj je již od 14. století velmi uznávanou disciplínou. Objevují se zde soutěže jako hod lasem na cíl, indiánský běh, čtverylka, smekám klobouk, indiánské tetování, svačina v saloonu, rýžování zlata a samozřejmě jízda na koni. Šlo vidět, že jsme velmi talentovaní a tyto disciplíny nám šly levou zadní. Jelikož kovbojský osmiboj je náročný, bylo třeba doplnit energii knedlíkem, vepříkem, zelíčkem a pak rovnou do postele. Po odpočívání následovala další celotáborová hra „přepadení vlaku“. Týmy měly několik úkolů, ty zahrnovaly tábornické dovednosti spojené s fyzickými činnostmi. Po splnění všech úkolů a obdržení ústřižků jsme zjistili, v kolik hodin vyjíždí ze stanice vlak, abychom jej mohli přepadnout. Všem mixům se podařilo zprávu rozluštit a vlak přepadnout. Tento den však nekončil, my, 3. oddíl jsme vyráběly kaktusy!! Fotku Vám taky někdy ukážeme. Ostatní oddíly se bavily, hrály hry apod. No ale večer jsme byli probuzeni vedoucími a byli jsme všichni vysláni na stezku odvahy. Co Vám budeme povídat, trochu jsme se bály Ale jakmile celý tábor zdárně dorazil do cíle, usnuli jsme během minutky.

Koukněte i na naše Facebookové stránky, instagram a Rajče

Tak ČAUKYMŇAUKY!

Úterý 21.07.2021

Po včerejším náročném dni jsme s našim oddílem chystali snídani a oběd. Po snídani jsme společně s 2.oddílem šli do lesa, kde jsme hráli hru, která se jmenuje “Žížaly” 🪱. Po obědě jsme využili odpoledního klidu k nabrání nových sil, a poté jsme se věnovali další celotáborové hře. Při této hře jsme museli vymyslet originální kovbojsky tanec. Bylo třeba vymyslet celou choreografii na píseň, kterou si každý mix vylosoval. Přijela slavná porota, která nedala našim mixům nic zadarmo. Tance dopadly na výbornou, určitě se s Vámi podělíme 😊 🎶 Po CTH jsme se vydali na dlouho očekávanou večeři, jelikož byly hamburgery 🙂 Po této dobrotě jsme strávili zbytek večera hrami v oddíle, a pak už následovaly jen naše oblíbené každodenní činnosti-hygiena a spánek 🙂 Zdraví Vás celý 4.oddíl

taborretaso (@tabor_cauky_mnauky) • Fotky a videa na Instagramu

DENÍK (caukymnauky.eu)

https://retasotabor.rajce.idnes.cz/Utery_20.07.2021/

Pondělí 19.7. 2020 vám popíše 5. oddíl:

Ráno jsme kvůli náročnosti dnešního dne vynechaly rozcvičku a šly jsme nachystat snídani pro celý tábor. Po snídani dostal každý táborník svačinku na celodenní výlet. Poté jsme se šly chystat na náročný výšlap. Celodenní výlet byl rozdělený na dvě trasy: kratší a delší, pro mladší a starší oddíly. Společným cílem byla přehrada, kde jsme se byli za odměnu vykoupat a nabrat síly na cestu zpět do tábora. Po celou cestu jsme hráli hru, při které jsme se museli oslovovat pouze přezdívkami. Moc jsme se u ní nasmály. Když jsme dorazily do tábora, čekala na nás výborná večeře. Řízek máme všechny nejradši! Když jsme si po večeři trochu odpočinuly, načančaly jsme se a vyrazily jsme na disco. Parket ovládly táborové tanečky, které tančíme každý rok a moc nás baví. Po náročném dni jsme zalehly do postýlek a spaly jsme a spaly.

taborretaso (@tabor_cauky_mnauky) • Fotky a videa na Instagramu

DENÍK (caukymnauky.eu)

https://retasotabor.rajce.idnes.cz/Pondeli_19.07.2021/


Neděle 18.07. 2021

Report dnešního dne Vám přináší 6. oddíl:

Dnešní ráno jsme začali budíčkem v 7:35. Po náročném týdnu jsme si poprvé dopřáli parádní ráno bez rozcvičky. Naší první části programu bylo chystání snídaně pro celý tábor. Po úspěšně zvládnuté snídani na nás čekala hygiena a úklid chatky. Ten jsme zvládli na dobrých 83 bodů. V dopoledním programu pro nás bylo připraveno 6 stanovišť ohledně tábornických dovedností. Mezi ně patří např. vázání uzlů, zdravověda, morseova abeceda, buzola a ohně. Dále na nás čekala příprava oběda a polední klid. Po poledním klidu byla připravena 5. celotáborová hra s názvem „Zakleté městečko“. Po objevení zakletého města jsme se sešli na nástupu, kde nám byly předány informace o zítřejším celodenním výletu. Po nástupu se oddíly rozešly do svých chatek a připravili se na večeři. Večerní program jsme strávili hrou království s oddílem č. 3. Den jsme zakončili sprchou.

Loučí se s vámi 6. oddíl.

Dobrou noc.

Více fotek naleznete na těchto odkazech:

taborretaso (@tabor_cauky_mnauky) • Fotky a videa na Instagramu

DENÍK (caukymnauky.eu)

Neděle 18.07.2021 – ČAUKY MŇAUKY – album na Rajčeti (idnes.cz)

Sobota 17.7. 2021

Dnes dostali stavitelé kolejí volný den, jelikož první týden pracovali a stavěli podle plánu, mohli si tedy dovolit dostat den volna. Ovšem nebyl to tak úplně volný den, jelikož i ve Velké Zemi probíhaly souběžně dva mezinárodně známé turnaje – EURO 2020 a Mistrovství světa ve vybíjené. Naprosto všichni dělníci, švadleny, kuchaři, uklízeči, doktoři se zúčastnili těchto velkolepých klání. Všichni byli spokojeni, mohli totiž přijít na jiné myšlenky než na vysněnou železnici. Nutno podotknout, že tito pracovníci různých řemesel předváděli neskutečné výkonu hodné profesionálním sportovcům. Tato soutěž probíhala do odpoledních hodin. Po skončení turnaje proběhl exhibiční zápas mezi šerify jednotlivých oddílů za fantastické atmosféry našich stavitelů. Po večeři se všichni obyvatelé vydali k táboráku, kde jsme zpívali, tančili, hráli hry, které skončily oblíbeným šátečkem.

Pro více fotografií, sledujte naše další stránky:

Sobota 17.7. 2021 – ČAUKY MŇAUKY – album na Rajčeti (idnes.cz)

taborretaso (@tabor_cauky_mnauky) • Fotky a videa na Instagramu

DENÍK (caukymnauky.eu)

Pátek 16.7. 2021

V 7 hodin místního času Velké Země přišel krásný budíček pro všechny stavitele kolejnic. Protáhli jsme kostru, trochu si zaběhali a nastartovali těla do nového dne. Po švédských stolech na snídani se dal celý tábor do úklidu, jelikož se bojíme místního šerifa přes úklid, který chodí každé ráno kontrolovat čistotu a pořádek v celém táboře a ubytovacím zařízení. V dopoledním programu se oddíly věnovaly hrám, sportům a užívali si krásné počasí. Po poledním klidu nás čekala další celotáborová hra, ve které se tentokrát hrálo o nejlepší kovbojské fazole, tudíž jak už název napovídá, mixy zamířily k ohni s úkolem uvařit co nejlepší pokrm pro porotu, která měla rozhodnout o nejlepším gastronomickém zážitku celého divokého západu. Každý z mixů dostal jednu švédskou svíci, kterou jim vedoucí pomohli zapálit. Všichni také dostali mnoho ingrediencí, ze kterých mohli vybírat tu nejlepší chuť pro svůj pokrm. Základem pro každý pokrm se stalo sádlo, do kterého po rozpálení přidali cibuli, když byla dozlatova opečená, byla každému týmu přidělena dávka kovbojských fazolí. Poté už záleželo na každém, jak svůj recept a hlavně čím ochutí. Všichni si vedli skvěle a nemálo nás potrápil kouř z ohně, kterého jsme měli doslova plné brýle J Přes napínavý průběh nakonec nejlepší pokrm připravil mix č. (6) kterému se podařilo získat první vítězství.

Více fotek naleznete na našich odkazech:

Pátek 16.7.2021 – ČAUKY MŇAUKY – album na Rajčeti (idnes.cz)

DENÍK (caukymnauky.eu)

taborretaso (@tabor_cauky_mnauky) • Fotky a videa na Instagramu

15.07. 2021

O zprávu ze čtvrtečního dne se postaral 9. oddíl dívek:

Ráno jsme vstali, udělali hygienu a šli nachystat snídani. Čekali jsme na opožděný 2. oddíl, ale po jejich příchodu jsme si mohly dát výtečné párečky. Avšak párečky došly, tak jsme si je musely vybojovat, jsme přece silné ženy! Po snídani probíhal úklid tábora a náš oddíl se pokusil o další sto bodovou hranici. Byla by to naše 4. v řadě! Dopoledne jsme hrály „přehazku“ dokonce i s frisbee. Na oběd nám bylo naservírováno kuře s rýží, které bylo naprosto výborné. Po odpočinku v poledním klidu začala další celotáborová hra. V této hře se chytaly splašené krávy. Krávy se pohybovaly po své louce jako každý den, avšak několik naháněčů se snažilo krávy nahnat do stájí. Jenomže si toho všimli farmáři, starající se o krávy. Samozřejmě se jim to nelíbilo, a tak se snažili naháněče zastavit. Krávy se zachránily! Běhání v tomhle horku bylo celkem náročné, ale i tak nás to moc bavilo. Na večeři jsme měli docela v klidu halušky se zelím a uzeným masem. Večer nás čekal pohádkový les, ve kterém se představili herci z Hollywoodu a zahráli nám vtipné, westernovské, no prostě nejlepší scénky ever.

Pro více fotek sledujte naše sociální sítě a webové stránky:

DENÍK (caukymnauky.eu)

Facebook:

čauky mňauky na bečvách – Facebook

Instagram:

taborretaso (@tabor_cauky_mnauky) • Fotky a videa na Instagramu

Rajče

https://retasotabor.rajce.idnes.cz/Ctvrtek_16.07.2021/

14.07. 2021

Pohled na dnešní den Vám přináší 10. oddíl:

Ráno jsme vstali v 7:30 a šli jsme nachystat snídani. Po snídani jsme se vydali na výlet do obchodu, kde jsme utratili většinu našich peněz. Na naši cestu po Velké Zemi se přidaly i další oddíly. Po cestě do tábora nám začalo pršet a skoro všichni jsme běželi až do našich chatek, kde jsme si na chvíli odpočinuli a poté šli nachystat oběd. Dnes jsme si dali pravý nefalšovaný segedínský guláš s knedlíkem. Po obědě jsme si šli zase lehnout a nabrat síly na druhou celotáborovou hru. V této hře měli všichni stavitelé, kuchaři, švadleny a řemeslníci za úkol vytvořit příkladného kovboje pomocí dostupných pomůcek, které se nacházely po celé zemi. Všem se podařilo vytvořit perfektní figurínu, která byla před celou posádkou představena a změřena. Po nástupu jsme šli na večeři, kde nás zasáhla velká bouře a vypadl proud v celém areálu našeho území. Nás však nic nerozhodilo a v klidu jsme povečeřeli. Bouře po hodině ustála a poté jsme se rozhodli jít hrát hru Království. A pak konečně začal fungovat proud a my se mohli konečně osprchovat.

Pro více fotografií navštivte naše webové stránky:

DENÍK (caukymnauky.eu)

Facebook:

čauky mňauky na bečvách – Facebook

Instagram:

taborretaso (@tabor_cauky_mnauky) • Fotky a videa na Instagramu

Rajče:

Středa 14.07.2021 – ČAUKY MŇAUKY – album na Rajčeti (idnes.cz)

13.7. 2021

Dnešní souhrn dne Vám nabízíme z pohledu nejstarších dívek 11. oddílu: Po včerejší zasloužené diskotéce a hlídce půvabných šerifek z 11. oddílu jsme nový den přivítali rozcvičkou. Dopoledne proběhlo focení oddílů a díky krásnému počasí se celý tábor vydal k vodě na nádrž (přírodní koupaliště), kde jsme se skvěle osvěžili. Na naplnění hladových krků nám byl nachystán delikátní kovbojský oběd. Po každém snězeném obídku je potřeba nabrat znovu sílu, a tak následoval polední klid. Nejstarší oddíly se poté po hlavě vrhly na volejbalový turnaj a focení vtipných selfie fotek. Nejmenší objevovali krásy okolního lesa. Den jsme zakončili divokým plamenem, kolem kterého se sešli všichni stavitelé železnice, aby zpěvem, tancem a hrami zakončili náročný den.

VŠECHNY FOTA NALEZNETE NA https://retasotabor.rajce.idnes.cz/ a nově i na https://www.instagram.com/tabor_cauky_mnauky

12.7. 2021

Do nového týdne jsme vkročili s deštivým počasím, což nás vůbec nerozhodilo. Po vydatné snídani se však počasí umoudřilo a my se mohli věnovat oddílovým povinnostem a aktivitám. Náš šéfkuchař připravil stavitelům železnice výborné country rizoto, které dodalo správnou energii na odpolední 1. etapovou hru. Ve Velké Zemi se nachází obrovská banka, ve které zaměstnanci mají vše pod kontrolou a jejich práce s milými lidmi je pro ně velmi příjemná. Avšak v pondělí 12.7. při klasickém počítání peněz přijel gang banditů a banku vyloupil. Všechny peníze sebrali do pytlů a na svém koni odjeli do neznáma. Úkol pro naše stavitele zněl jasně – dostat bandity. Místní šerif vydal zatykač na přibližně 40 osob. Vše se podařilo, bandité se nyní nachází ve vězení pod přísným dohledem. A proto si naši pomocníci zasloužili pořádně oslavit tento úspěch velkou diskotékou. Všichni se náramně bavili a tancovali.

VŠECHNY FOTA NALEZNETE NA https://retasotabor.rajce.idnes.cz/ a nově i na https://www.instagram.com/tabor_cauky_mnauky

11.7. 2021

V neděli 11.7. přivítala Velká Země početnou skupinu budovatelů, inženýrů, dělníků, kuchařů i švadlen, lovců i hrdinných pistolníků. Tito vybraní byli požádáni o pomoc při budování propojení východního pobřeží se západním pomocí železnice. Hned v ranních hodinách se naši pomocníci ubytovali, seznámili, ukázali výbavu a výstroj a pořádně se posilnili výborným obědem. Po chvilkovém odpočinku bylo třeba nachystat veškeré potřebné vybavení pro stavbu železnice. Před večeří se sešli všichni účastníci na slavnostním nástupu, kde byli rozděleni do týmů, ve kterých budou následujících 13 dní stavět již zmíněnou železnici. Po večeři probíhal oddílový program a příprava na zítřejší 1. celotáborovou hru.

VŠECHNY FOTA NALEZNETE NA https://retasotabor.rajce.idnes.cz/